Para-Ranglijsttoernooi Amersfoort

12 OKTOBER 2024

Vandaag vroeg op om met het parateam van TTV Hercules af te reizen naar Amersfoort waar het Ton van Galen Para-tafeltennistoernooi werd gehouden. Van de 9 spelers van het team kwamen er 5 in actie en André nam de coaching op zich. Marco voor het eerst 3e klasse, Martijn schuiftafeltennis, Angelien 5e klasse, Rik en Jolien beide 6e klasse.

mARCO

Marco die als 16e en laatste was geplaatst had op papier een best zware poule met de nummers 3, 6, 7 en 15. De eerste wedstrijd tegen Gerard ging eigenlijk boven verwachting goed en won heel ruim met 11-1, 11-3 en 11-6. Ook tegen Erik ging het goed, Marco bleef rust en plaatste de ballen goed terug waar Erik geen goed antwoord op wist te vinden en zo won Marco  van de nummer 7 geplaatste speler. Tegen Adriaan (15) en oud teamgenoot van André won Marco makkelijk met de noppen van Adriaan had Marco geen moeite speelt hier namelijk geregeld tegen op de trainingen. En dan Michael (3) was van een ander kaliber, hier kreeg Marco geen vat en verloor met 11-6, 11-8 en 11-6 maar mocht door naar de kwartfinale.

Ook hier weer een oud teamgenoot van André, een speler met veel ervaring en bovenal blijft hij ook nog rustig en Marco ging wat meer foutjes maken en verloor de eerste game met 11-7, de tweede was heel spannend maar werd nipt verloren met 14-12 waar de wedstrijd eigenlijk al was gespeeld. Marco probeerde het nog om te draaien maar dat lukte helaas niet, maar van de nummer 2 geplaatst en de uiteindelijke winnaar verliezen is geen schande.

ANGELIEN

Angelien in de vijfde klasse uitkomend en als nummer 3 geplaatst ging met wat spanning de eerste wedstrijd in maar won eenvoudig met 11-5, 11-5 en 11-7. De tweede partij werd weer eens een thriller een man van zo 2 meter met een bereik van een 747 was lastig doorheen te komen want 7-11, 7-11 won Angelien vervolgens met 11-6, 11-4 dus een vijfde game en die ging lang gelijk op maar verloor nipt met 10-12. Op naar partij 3 waar Olaf de tegenstander was, Angelien ging steeds beter speler de spanning was eraf en won met 3-0, de volgende was Quinten een jongen in een rolstoel en ook deze werd met 3-0 verslagen. En zo was Angelien geplaatst voor de kwartfinale.

De kwartfinale ging tegen Gerard waar Angelien in Rotterdam van verloren had. Toch bleef ze goed en lekker doorslaan waar het kon en won de eerste game met 11-9 en vervolgens door goed spel ook de tweede en derde game met 11-6 en 11-9. Door naar de halve finale en wie was de tegenstander diegene waar ze tweede wedstrijd van verloor, maar nu bijna geen spanning meer en door prachtige punten te maken won Angelien verdiend met 11-4, 11-6 en 11-3. De FINALE waar Angelien de lijn doortrok en de eerste game met 11-2 won, de tweede ging gelijk op maar werd ook verloren met 10-12, een wat tips en het goede spel door te trekken won ze toch de 3de en 4de game met 11-6 en 11-9. Angelien eerste bij haar eerste officiële ranglijstoernooi.

JOLIEN

Jolien die in een poule van 4  zat dus 3 wedstrijden moest spelen ging voortvarend van start door heel eenvoudig de eerste partij te winnen met 11-3, 11-1 en 11-4. De tweede partij tegen Lara (10 jaar) en een talent voor de komende jaren en Lara won het uiteindelijk het toernooi, maar voor Jolien helaas geen kans tegen dit talentje 4-11, 6-11 en 5-11 de gamestanden. Vervolgens moest er gespeeld worden tegen Renata en Jolien herpakte zich en speelde prima door goed spel en mooie rally’s ging de winst verdiend naar Jolien. Door naar de kwartfinale waar een ware thriller gespeeld werd, 5 games en 4 daarvan gingen met 2 punten verschil. De eerste game waar de service centraal stond beide serveerde hard en hadden daarna moeite met de ontvangst toch wist Jolien de eerste game te winnen met 12-10 vervolgens verloor ze met geloof het of niet met 12-14 en 15-17. De vierde game ging ineens makkelijk naar Jolien 11-3 waarna een vijfde game beslissend ging worden maar helaas ging deze nipt verloren met 9-11, zonde Jolien speelde goed maar de kwartfinale was het resultaat voor vandaag bij haar eerste ranglijsttoernooi.

RIK

Rik 6e klasse maar gelukkig een andere poule als Jolien, ook hier een poule van vier. Rik had het in de eerste wedstrijd niet makkelijk hij speelde tegen Tessa de vrouw waar Jolien nipt in vijf games van verloor, Rik won de eerste 2 games wel met 11-8 maar moest de derde game aan de tegenstander laten 10-12 maar herpakte zich weer in de vierde game en won deze met 11-5. Tweede tegenstander Henriette had geen kans tegen Rik 11-2, 11-4 en 11-2, ook de derde wedstrijd waar Rik goed speelde ging gewonnen met 11-9, 11-3 en 11-3 hierdoor werd Rik eerste in de poule en had een bye voor de kwartfinale.

De halve finale moest hij tegen Lara (10 jaar) en dit talent wist Rik van een finale plaats af te houden, 2-11, 5-11 toch werd de derde game nog best spannend maar verloor Rik toch nog met 11-13. Spelen om plek 3 en daar kwam zijn eerste tegenstander van de dag weer tevoorschijn en nu werd het echt wel spannend, je zag duidelijk dat beide niet wilde verliezen en er meer spanning op stond, Rik won wel met 11-9 en 11-9 maar verloor daarna met 7-11 en 8-11 en weer kwam er een vijfde game gelukkig maakte Tessa meer fouten van Rik en won hij met 11-8 en de derde plaats in de 6e klasse, mooi resultaat voor Rik die ook zijn eerste officiële ranglijsttoernooi speelde.

MARTIJN

Martijn de schuiftafeltennisser van Hercules en Nederlands Kampioen zat in een poule van 3, en moest 2 wedstrijden vol aan de bak maar het ging toch makkelijk want van Henk won hij met 2-0 (11-2, 11-5) en vervolgens van Aniek ook met 2-0 (11-4, 11-4). En zo ging Martijn naar de halve finale waar hij Mark tegen kwam en de eerste game een spannende werd 11-9 maar daarna ging het gas erop bij Martijn en won hij met 11-1 waar een finale plaats stond te wachten. Liduin was daar de tegenstander maar Martijn begon voortvarend en won met 11-6 maar wat niemand had verwacht Martijn VERLIESD een game met 9-11 (achteraf zei hij al, ik maakte 7 fouten door de bal te hoog in het net te spelen) maar Martijn was niet van slag te brengen en won beslissende game ruim met 11-5 en zo is hij weer een titel rijker.